Praktisk informasjon – Elverum

 

cropped-horses-1414889_960_720.jpg

Fysioterapeut Ane Camilla Kveseth tilbyr ridefysioterapi for barn og voksne i Elverum og de nærliggende kommunene. Behandlingen leveres ved Stall Løken Nedre, Heradsbygd og ved Elverum Ridesenter, Elverum. Ridefysioterapi utføres av en autorisert ridefysioterapeut med oppgjørsrett i forhold til HELFO. Behandlingen foregår hovedsakelig i grupper på max 5-6 stk. Er det ønske om annen tilnærming, ta kontakt. 

RIDETIMER:

Rytterne vil kunne få 30 behandlinger / ridetimer på en henvisning som gjelder ett kalenderår. Gjennomføring; 15 ridetimer vårhalvår / 15 ridetimer høsthalvår. Følger skoleruten når det gjelder vinterferie, påskeferie og høstferie. Vi rir litt inn i sommeren, og tar litt lenger fri over vinteren.

LEGEREKVISISJON:

Ryttere vil trenge henvisning fra lege. Blankett NAV 05-08.05. Denne rekvisisjonen leveres direkte til ridefysioterapeut. Ring fysioterapeut når henvisning er klar, slik så oppstart kan planlegges.

TRANSPORT:

Reiseutgifter dekkes. Om du kjører privat, trengs en bekreftelse fra fysioterapeut på oppmøte tider, denne sendes til Helfo sammen med ”skjema for bidragsreiser”. Linker / relevante skjema . Ryttere som har behov for drosje vil få rekvisisjon til dette. Fysioterapeut må få beskjed om dette før første ridetime, da taxisjåfør gjerne vil ha lappen i hånden ved første tur. Drosje bestilles av pasient selv.

ASSISTENT:

Ønskelig at foresatte/assistent brukes som leiere hvis det er behov.  Assistent/foresatt vil bli lært opp i riktig håndtering og leiing av hest. Det er kun snille rolige hester som brukes i ridefysioterapien.  Vi har noen assistenter som bistand, de leier hovedsakelig hester vi selv ønsker å leie av sikkerhetsmessige årsaker. Vi er avhengige av at dere har med egen leier for å holde prisen nede på egenbetalingen! Om din leier ikke har mulighet en dag, må vi få beskjed om dette senest dagen før – ellers kan du risikere at vi ikke har nok leiere til timen og du ikke får gjennomført ridetimen din. Ønsker du å bestille fast leier fra oss, koster dette 75 kr ekstra pr gang

UTSTYR:

Det finnes hjelmer til utlån. Ellers anbefales sko med grov såle/markert hel. Anbefales å bruke bukser som har god bevegelighet/stretch. Ridningen vil foregå i oppvarmet ridehus vinterstid. Vår-sommer-høst vil ridningen foregå på utendørs ridebane eller på tur. Klær etter vær!

Ridefysioterapeut har noe ekstrautstyr til de som har behov for dette.

PRAKTISK INFO RUNDT STALL LØKEN NEDRE:

  • Toalett: Det er toalett oppe ved inngangen til stallen. Døren til høyre for stalldøren går inn til toalettet.
  • Parkering: Parker på baksiden av driftsbygningene, står skiltet med en P.
  • Hjelmer til utlån ligger ved ridebanen, her er det også stoler å sitte på. Kun ridebane utendørs, så klær etter vær også for følget.
  • SMITTEVERNREGLER sendes ut til den enkelte for signering før oppstart!

PRAKTISK INFO RUNDT ELVERUM RIDESENTER:

  • Toalett: Det er toalett i stallbygningen. Bruk døren som er på baksiden av stallen ved parkeringen.
  • Parkering: Parker på parkeringsplassen ved stallen.
  • Hjelmer til utlån ligger ved ridebanen/ridehuset.
  • SMITTEVERNREGLER sendes ut til den enkelte for signering før oppstart!

 

 

 

%d bloggers like this: