Våre hester våren 2021

Her vil dere få en liten intro av hvilke hester som står på Stall Løken Nedre våren 2021:

GRAUFFS ROCKWELL

Rockwell (Westfahler, 18år) er stallens største kosebamse, han må daglig få vite hvor fin han er. Med masse oppmerksomhet og kos, er han i sitt ess og stortrives! Rockwell eies av Ane Camilla Kveseth og brukes i konkurranse på amatørnivå (LA-MB nivå dressur, LA nivå sprang og LB/LA nivå feltritt). Han er også en storsjarmør på stevner, og kommer som regel alltid hjem med sløyfe – en skikkelig gullgutt!

JUNAR

Junar, fjordhest

Junar er en fjordhest på 17 år. Han har vært terapihest på Løken Nedre i flere år nå. Han er hesten vi kan bruke på ALLE. Fra de som sitter i rullestol og har liten funksjon, til de som vil ri mer dressur. Man kan bli litt lurt av Junar, han ser så rolig og lat ut – men skinnet kan bedra. Han er også innimellom med på noen dressurkonkurranser, både med Ane (fysioterapeut) og i FH klasser med annen rytter.

GOLD

Gold, varmblods

Gold er en ex-varmblodstraver, og eies av Knut Jahr-Hansen. Gold står hos oss og jobber litt i ridefysioterapien, noe han stortrives med. Gold har de snilleste øynene, og er gjennomgående snill. Ingenting plager Gold, han synes alt er greit. Gold har smeltet mange hjerter til ryttere i stallen, og er manges favoritt.

EVEN

Even er en privathest som står oppstallet på Løken Nedre, eies av Iselin og Gitte Sesseng. Even er step-in i ridefysioterapien, men brukes hovedsakelig kun privat. Han er allikevel en av gjengen. Gitte bruker Even til både tur, dressur, sprang og kjøring. En allsidig arbeidsglad hest.

FRØKEN FRYD

(Mangler bilde)

Frøken Fryd kom til oss for 1,5 år siden, hadde da gått som avls-hoppe i 2 år. Er ei kaldsblodshoppe som har gått i trav. Veldig arbeidsom og positiv. Eies av Bjørn Steinseth, men har en egen “eier” her på Løken Nedre. Frøken Fryd brukes i terapi, og en mer arbeidsglad hest skal man lete lenge etter. Gir en god ridefølelse.

ENEGAARDENS BILJOU

“Bibbi” kom til oss sommeren 2020, og står her som avlshoppe kombinert med rehabilitering. Eier er Ane C. Kveseth. Bibbi er en Dansk Varmblods på 13 år med en god stamme, og er nå drektig med Rockwilder Z (Favorit ASK). Forventet ankomst på føll er i mai 2021 og vi gleder oss!

ROSA

(bilde mangler)

Rosa er en sportsponni som eies av Ida Skoglund. Rosa lever sine pensjonistdager på Løken Nedre, med turridning, kjøring, leieturer og det meste. Ida og Rosa storkoser seg sammen, og de har tidligere også vært aktive i sprang og feltritt.

MARKUS

Markus, islandshest

Markus er en islandshest, eies av Lisbeth Kalsveen. Markus er en fast ansatt i ridefysioterapien og kan ries av de fleste – både voksne og barn. Markus er en hest alle kan ri på, men han kan være en ramp i paddock og er derfor innimellom og finne litt utenfor paddockområdene også…

GULLFAX

Gullfax, islandshest

Gullfax er leder-islandshesten, og han passer på flokken sin. Gullfax har nå blitt 22 år, men like sprek som en 7 åring. Fast ansatt i terapien, og en perfekt hest å ha fremst på tur – da holder hele rekken seg rolig. Gullfax er også en hest de fleste kan ri, og han er veldig snill med barn!

BEAUTY

Beauty er en blanding mellom shetlansponni og nordlandhest. Hun er en fin barneponni som brukes til barnegruppene i ridefysioterapien. Beauty er også innkjørt, så planen er å kunne kjøre henne litt mer også. Hun er en liten ramp ved håndtering innimellom, men verdens snilleste å ri – en virkelig kul ponni 🙂

MAGIC MAILO

Mailo, fullblods/haflinger/døl

Mailo nyter sine pensjonistdager her på Løken Nedre, han er 24 år gammel og en en mix av fullblods, døl og haflinger. Mailo er en av de mest sensitive hestene vi har, og er kjempefin å bruke inn mot psykiske helsetiltak. Mailo eies av Åse Irene Kastet.

VANESSA

Vanessa, sportsponni

Vanessa er en tidligere aktiv sprang/feltrittsponni, men nyter sine eldre dager ved Stall Løken Nedre. Her brukes hun som terapihest og er en kjempefin læremester for de minste. Hun kan også fint ries av små voksne. En fast ansatt inn i terapien.

OBAMA

Obama er en 2-årig KWPN hingst etter Je Suis Equus Tame, han kommer til Stall Løken Nedre på vårparten. Det blir spennende. Eier er Ane Camilla Kveseth

FAXI

(Bilde mangler)

FAXI er en islandshest og er stallens eldste hest på 26 år, eies av Gry Eggen. Han brukes i ridefysioterapi og som turhest. Stødig allsidig type de fleste kan ri, små som voksne.

Psykomotorisk fysioterapi – pasienter søkes!

 

fitness girl hands lifestyle
Photo by Burst on Pexels.com

Fra høsten 2019 har Ane C. Kveseth startet opp sin utdanning som psykomotorisk fysioterapeut. Dette innebærer en del praksis og i den forbindelse tar Ane i mot pasienter ved AKTIV FYSIOTERAPI ELVERUM. Denne behandlingen går inn under tak 2 og har refusjonsrett.

Ta kontakt med Ane om du ønsker å være kandidat til psykomotorisk fysioterapi under studietiden, dette er ut 2020.

 

Ane C Kveseth

41682616

ane.kveseth@gmail.com

Nysgjerrig på ridefysioterapi?

Fra høsten 2019 har Ane laget mer plass til å kunne levere ridefysioterapi i sin arbeidshverdag. Dette gjør at mulighetene for tilpasset behandling ved bruk av hest er større. Er du nysgjerrig på hva ridefysioterapi er og hva det evnt kan benyttes til? Ridefysioterapi kan leveres både som gruppe- og individuelt tilbud.

Ring Ane C. Kveseth på 41682616 om du har noen spørsmål.

31958916_1005093359641435_6233151398050004992_n